FASCITIS PLANTAR

La fascitis plantar és la inflamació del múscul plantar del peu degut a una mala posició al caminar, un calçat inadequat o un sobre esforç practicant esport. Aquestes situacions provoquen uns microtraumatismes que el cos no té temps de reparar, de forma que acaben degeneran la fascia.

 

El símptoma principal és dolor plantar al taló o a la zona mitja de la planta del peu, que no sol ser per un traumatisme directe, sinó de microtraumatismes tal i com hem comentat anteriorment. El dolor s’intensifica al matí sobretot el primer moment que col·loquem el peu al terra degut a la rigidesa de la fascia, i també durant exercisis que necessitin un augment de carga sobre la zona.

Per tal de diagnosticar correctament la patologia, hem de realitzar una exploració física detallada i un correcte estudi de la marxa. Fins i tot, si és necessari podem realitzar radiografia per tal d’assegurar-nos que no es tracta d’un espoló de calcani. D’aquesta manera, podrem aplicar el tractament més adequat per resoldre el dolor de la lesió.

El centre podologic vic oferim un tractament de la fascitis plantar, que és complet i molt efectiu, tot i que pot tardar alguns mesos a resoldre el problema, per tant, hem de mantenir el tractament fins la desaparició completa del dolor ( mínim 3 mesos ). Les 3 mesures principals són:

  • Aplicació de plantilles per corregir la mala postura del turmell que desenvolupa la inflamació principal de la fàscia plantar:
  • Aplicació làser de la zona afectada, per tal d’aportar un augment de nutrients a la zona i així reparar la lesió amb un temps més baix:

 

  • Estiraments de la zona posterior de la cama: Relaxant la musculatura posterior de la cama ajudem a descontracturar la fàscia plantar